Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Spannende tijden komen

Er gaat iets heel erg veranderen met mijn stockfotografie. Ga ik stoppen? Nee, maar wel met studiofotografie. Mijn studio is opgezegd per 1 maart as. De reden is leuk, we hebben een huis in Frankrijk gekocht. En als we daar misschien wel 8 maanden per jaar zijn, dan is het niet logisch ook nog een studio te huren. Dus opgezegd. Maar wat dan?

Rondom het huis in Frankrijk (de Limousin) , dat middenin de natuur staat, vliegt en loopt van alles. Er zitten verschillende soorten uilen (met nest) in de tuin, Torenvalken, Groene en bonte spechten, en, en, en, … en er komt veel voorbij tijdens de vogeltrek. En al dat moois wil ik voor de camera zien te krijgen. Dat ga ik een beetje helpen, ik maak een kleine vijver in de tuin, waar ik ook wat voer zal geven, en vanuit een camouflage-tentje ga ik hopelijk veel moois voor de lens krijgen. Mijn studiocamera heb ik niet meer, die was goed gebruikt. Ik heb een Nikon D810 gekocht, met een lichtgewicht 300MM F/4 objectief. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn 500 MM F/4 . En dan maar wachten op de zwemlessen van de torenvalk 😉 Op bijgaande foto heb ik mijn “ontwerp” alvast gemaakt.

Hand drawn illustration of bird watching with a shelter

Hand drawn illustration of bird watching with a shelter

Het tentje zal ik zeker ook gebruiken om in de directe omgeving te plaatsen, want er loopt daar ook heel wat rond, we hebben al veel herten gezien.

Verder zal ik veel foto’s maken van wat ik in de moestuin ga verbouwen. Groenten, fruit, bloemen, van alles heb ik zaad gehaald. Het resultaat (als het allemaal lukt) zal dan weer in manden etc. worden gefotografeerd, of verwerkt in een lekker gerecht. Kortom, plannen genoeg dus, maar het moet allemaal nog wel lukken. De aanvraag loopt inmiddels voor een (onbeperkt) satellietverbinding, want deze “middle of nowhere” is niet zomaar op het internet aan te sluiten.
Dus, heel veel nieuwe, en spannende plannen voor de komende periode. Ik blijf deze blog bijwerken om te laten zien wat er ook mogelijk is met stockfotografie.

Verkopen natuurfoto’s? Ik hoor het je denken. Ja, daarvoor geldt hetzelfde als voor studiofoto’s, maak perfecte opnamen, en liefst zo origineel mogelijk. Ik duim dus voor de kerkuil die de kleintjes laat pootjebaden 😉

Flying spoonbill at Dutch wadden island Texel

Flying spoonbill at Dutch wadden island Texel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: