Stockfotografie en stockfilms

Over geld verdienen met stockfoto's

Huisdieren fotograferen!

Ik ben nu een paar weken in Nederland, en over een aantal weken vertrekken we weer richting ons stekje in de Franse Limousin, meer specifiek de Corrèze. Als we terugkomen, dan is onze schuur klaar, en een hoek daarvan ga ik inrichten als fotostudio. Ik neem ook al mijn gekleurde achtergronden mee. Het is mijn bedoeling om daar te gaan doen wat ik leuk vind, het fotograferen van voornamelijk dieren (maar eventueel ook personen, als mensen het leuk vinden om als typetje vastgelegd te worden, leuk voor de facebookprofielfoto’s ;)).Oriental Shorthair cat Afgelopen week ben ik ook weer druk geweest als dierfotograaf, bij de puppydag van de dierenarts. Veel eigenaren van dieren, en dan zeker van puppies, zijn bang dat het niet lukt. Die kan ik geruststellen, het is nog nooit NIET gelukt. pip-en-matsdsc_0676 Puppies (maar vaak ook volwassen dieren) stuiteren natuurlijk alle kanten op, dus je moet snel zijn, en het soms wel 10 keer overnieuw doen. Maar de 11e keer blijven ze zitten, en vaak zijn dat de leukste foto’s. Dalmatian dogs on blue background Meestal laat ik de eigenaar zelf de achtergrondkleur kiezen (en bij geduldige dieren doe ik wel meer achtergrondkleuren), ik heb inmiddels een indrukwekkende verzameling kleurtjes. Inmiddels heb ik honden, katten, kippen en konijnen gefotografeerd, maar alles is eigenlijk welkom. Ik hoop nog eens op salamanders en andere terrarium-bewoners. Maar, er zijn ook altijd nog 100 honden- en poezenrassen die ik nog niet heb gefotografeerd, en ieder dier is toch weer anders.Birthday dog

Ik werk volledig gratis, dat klinkt eigenaren soms wat vreemd in de oren, dus dan leg ik uit dat ik de foto’s wil gebruiken voor eventuele verkoop. Ik word daar niet rijk van, red tabby cat on gray background en er zijn dieren bij die helemaal niet verkopen. Daar lig ik niet wakker van, ik heb nog nooit een dier geweigerd, ach, en er zal altijd wel eens iets verkopen, al is het maar voor een paar dubbeltjes. Misschien niet erg zakelijk, maar het blijft leuk om te doen, en ik ben in Frankrijk om leuke dingen te doen 😉  sijtje-rozedsc_0584 Ik blijf dus altijd op zoek naar nieuwe modellen, en ga dat nu ook in Frankrijk proberen. Wie weet, krijg ik nog wel wat kleinvee ook op de foto, of de schapen van de buurman 😉badoedsc_0603 Chickens with colorful sweaters in henhouse borisdsc_0638 Chicken in studio on cream background

2 reacties

  1. Ik zie een paar hele leuke fotos bij! Op onze website hebben we veel honden fotos; ik weet niet hoever we van elkaar wonen, wellicht iets te regelen!?
    mvg, Hans
    http://www.dogsonholiday.fr/

  2. Hoi hans, De corrèze (Meilhards) is niet echt naast de deur, en ik vrees dat jullie zelf niet veel hebben aan foto’s met een pastelkleurige achtergrond?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: